Dubbele regenboog

3 februari hebben we de sleutels gekregen van de dienstwoning naast de werkplaats. Na 6 jaar heerlijk in het dorp Gorssel gewoond te hebben, werd de roep naar meer ruimte om ons heen steeds groter. We hebben door de aanschaf van de dienstwoning alles lekker bij elkaar, een grote wens. Sinds de derde februari zijn we dus een beetje druk met verhuizen, bovenop de geplande projecten. Heerlijk maar wel een beetje veel.

Gisteren was buiten aan de beurt, door het plaatsen van een geluidswal, tuindeur en hek weten we zeker dat kinderen en dieren beschermd zijn van de N348, de drukke verbindingsweg waaraan de voorkant van het huis ligt. Nu was het gisteren uitzonderlijk slecht weer, dus ideaal om lekker buiten in de weer te zijn. Wel werden we voor de storm getrakteerd op een dubbele regenboog. Overtuigd dat dit van symbolisch grote waarde moest zijn, heb ik het vereeuwigd. Helaas, gewoon heel mooi!

Soms is door dubbele terugkaatsing van het zonlicht in de druppels buiten de gewone regenboog nog een tweede, zwakkere bijregenboog te zien. De kleuren in deze secundaire regenboog staan in omgekeerde volgorde ten opzichte van die in de hoofd- of primaire regenboog en de kleurenband is breder. De primaire en secundaire boog worden tezamen veelal aangeduid als een "dubbele regenboog". Tussen de beide bogen is de hemel donker in de zogenaamde donkere band van Alexander genoemd naar de Griekse filosoof Alexander van Aphrodisias (rond 200 n. Chr) die dit verschijnsel als eerste beschreef.

Leuk artikel op de site van Gorssel.nl

Tijd voor een kleine update!  En wat is er dan fijner als er een schrijfster van Gorssel.nl de tijd en moeite neemt om het zo mooi te verwoorden. Veel dank Simke!

“Als je iets doet, moet je ernaar streven te doen waar het om draait”

Maarten Kien over zijn drijfveren

      Kien met Hout-021KL

Kien met Hout-001KL

“Als je iets doet, moet je ernaar streven te doen waar het om draait.” Dat was de kern van de motivatie waarmee Maarten Kien zijn bestaan als manager vaarwel zei en ambachtelijk meubelmaker werd. In iedere baan die Maarten heeft gehad, ambieerde hij altijd die functie binnen het bedrijf die het bestaansrecht van het bedrijf vertegenwoordigde. Na diverse banen en een reorganisatie realiseerde hij zich dat die instelling binnen het bedrijf van een ander niet altijd realiseerbaar of zelfs houdbaar was; daarom besloot hij voor zichzelf te beginnen. “Ik heb het razend druk en ik moet overal zelf achteraan, maar ik voel me enorm vrij nu ik niet meer vastzit aan die schijnveiligheid van een vast aantal vakantiedagen per jaar en een auto, telefoon en laptop van de zaak. De keuze is nu aan mij, en ik beslis zelf wat ik wel en niet wil doen.”

Eigenheid
Een duidelijke visie over wat hij wél wil heeft hij zeker. “Ik wil creëren, iets maken vanuit een eigen idee, waar ik geen verantwoording over hoef af te leggen aan iemand die eenzelfde idee ook al heeft gehad.” Daarom doet Maarten in principe ook geen concessies aan zijn eigen ontwerpen. Voor het grootste gedeelte maakt hij meubels op maat, waarbij de wensen van de klant voorop staan. In voortdurend overleg komt hij met de klant tot een harmonieus en tegelijkertijd functioneel ontwerp van het gewenste meubelstuk.
Maar daarnaast ontwikkelt hij ook een eigen meubellijn. Omdat ook van die lijn ieder meubelstuk naar bestelling van de klant wordt vervaardigd lijkt het een heel gemakkelijke stap om ook hier tegemoet te komen aan allerlei individuele wensen, maar hij geeft aan dat hij daar niet in mee kan en wil gaan. “De verleiding is groot, maar dan is het niet meer van mij.” Een klant kan wel met een idee komen waar hij iets in ziet. “Een klant wilde graag mijn tuinbankje, maar ze vroeg om een armleuning. Dat paste er totaal niet bij. Nu denk ik na over een afneembaar plateau dat op de staander past.”

Kien met Hout-007KLSfeervolle en goed geoutilleerde werkplaats (boven) en droogschuur (onder)Eigen werkplaats
Kien met Hout-017KLSinds april 2015 heeft Maarten zijn eigen werkplaats aan de Zutphenseweg 26a, bij Quatre Bras. Omdat het een verzameling gebouwen is met elk zijn eigen functie noemt Maarten het graag de werf. Het is zijn grote trots. Waar hij voorheen gebruik maakte van de werkplaats van een bevriende meubelmaker in Wichmond, kan hij nu zijn grote machines allemaal kwijt in de loods van het voormalig bouwbedrijf van Hekkelman. Bij de loods hoort bovendien een open schuur, die hij nog wil dichtmaken, en zijn favoriet, de droogschuur. Hier ligt een deel van het hout te wachten tot het gebruikt kan worden. Achter de droogschuur ligt een weitje, waar hij nog zijn gedachten over laat gaan. “Een boomgaard lijkt wel voor de hand te liggen, maar misschien zet ik er ook wel wat van de tuinmeubelen neer die ik heb gemaakt.”

Alles gebruiken
Duurzaamheid is een belangrijk aspect van alles wat Maarten Kien op zijn werf doet. De tl-verlichting vervangt hij stap voor stap door veel zuiniger led-verlichting. De binnenruimte is niet verwarmd. Wel heeft Maarten een gietijzeren kachel op de kop getikt die nog wacht om geïnstalleerd te worden. Die zal gestookt worden op schors en houtsnippers: resten van het hout die hij nergens anders voor kan gebruiken. Hij heeft onderzocht of hij een machine zou kunnen aanschaffen om pellets te maken, grove korrels van geperst hout die gebruikt kunnen worden om te stoken. “Maar”, zo peinst hij, “ik heb ook wel ontdekt dat als je iets goed, in dit geval duurzaam, wilt doen, daar eigenlijk ook altijd veel kennis en vaardigheid bij komt kijken. Als je het niet goed kunt doen, kun je het eigenlijk beter niet doen.”

Gewaterd eiken
Kien met Hout-014KLRuwe eiken planken, klaar om verwerkt te wordenOm de hoeveelheid restmateriaal te beperken heeft Maarten de redenering omgekeerd: hoe kan ik zoveel mogelijk van de boom gebruiken voor mijn meubels. Hij heeft initiatief genomen om onderzoek te laten doen naar het wateren van inlands eikenhout. Daarbij worden vers gekapte stammen in stromend water gelegd, waar ze geruime tijd blijven liggen. Het is een techniek die in de hoogtijdagen van de VOC al gebruikt werd om het hout voor de scheepsbouw te verduurzamen, maar die helaas in onbruik is geraakt.
Kien met Hout-016KLDoor het hout net na de kap in het stromende water te leggen worden de sapstromen, die dan nog lopen, niet ‘bevroren’, maar juist doorgespoeld door het water. Alle suikers, enzymen en afvalstoffen die zich nog in het hout bevinden worden langzaam maar zeker uit het hout gespoeld. Bovendien krijgt ongedierte geen kans. Het onderzoek heeft tot nu toe aangetoond dat de hoeveelheid afvalstoffen in het gewaterde hout na een jaar drastisch verminderd is, waardoor het veel gelijkmatiger van structuur is, zowel in de kern als in het spinthout net onder de schors. De van nature poreuze structuur van het hout is nu schoongespoeld en droogt veel gemakkelijker. Wanneer je een meubelstuk van gewaterd hout buiten zet neemt het daardoor gemakkelijk water op, maar geeft dat ook weer snel af. Zo sla je twee vliegen in één klap: je meubelstuk is beter bestand tegen weersinvloeden, en je kunt meer van de boom gebruiken om het te maken.

Hoogstaand
Kien met Hout-005KLHet is duidelijk dat Maarten alleen meubelmaker is geworden op zijn eigen voorwaarde om dan te kunnen doen waar het om draait: hoogwaardige, mooie en duurzame meubels maken volgens eigen ontwerp. “Wat ik ambieer te zijn, een succesvol ambachtelijk meubelmaker, lukt alleen als je de beste kwaliteit kunt maken. Dat is wat ik voortdurend nastreef.”

Bekijken
Maartens meubels zijn te zien en te ervaren in de winkel van zijn vrouw Daan, Thuis bij Kien, aan de Hoofdstraat 35 in Gorssel.
Kien met Hout-022KLMaarten is zelf doorgaans aan het werk op zijn werf, maar via een telefoontje is het eigenlijk altijd mogelijk om te komen kijken hoe je eigen meubelstuk stukje bij beetje tot stand komt. Vrijdags probeert hij zelf in de winkel aanwezig te zijn.
Kien met Hout
Werf: Zutphenseweg 26a, 7213 GH Gorssel (Achter ViaVia)
Winkel: Hoofdstraat 35, 7213 CP Gorssel
Tel.: 06-43010192
www.kienmethout.nl
Facebook
Gorssel.nl
13 november 2015

 

how to avoid hail damage scams

how to avoid hail damage scams

Hahn more than did what he could, allowing just four hits over seven innings and 83 pitches. The only run the Rangers got home came on a squeeze bunt wholesale jerseys cheap back toward the mound in the fifth. Hahn fielded it, but faulted himself for a poor throw to catcher Stephen Vogt.

Generally, there are four types of Microsoft Dynamics Solution. These are GP, NAV, AX and SL. Most of the people consider all these products to be the same as it is very tough to differentiate them. For a glimpse into the life of a favorite Serbian son, check out the small but mighty Nikola Tesla Museum. English speaking guides will demonstrate the scientist's most well known achievements, including the Tesla coil, which can wirelessly light fluorescent bulbs from across the room. Guides also mention lesser known failures, such as Tesla's plan for an industrial sized transmitter on a former Long Island potato farm that would have beamed power to New York.

Eleven women enrolled and getting an education to get a good job. I hope all the young women who read the article in the News/North on cheap jerseys from china Jan. 18 could go to Costco, a huge wholesale store. He failed was all he could think school started he had written down his goals and while the number one goal was to always get a girlfriend (this goal always eluded him) goal number two was to make the varsity baseball team. And all he could think was he was not going to realize his number one and number two goals and it would lead to tearful talks with his mother about how much of a failure he was. Crushed, he spent the rest of the week practicing but his attitude was horrible and he soon dropped off the team and soon stopped hanging out with his baseball friends becasue he thought they didn want anything to do with him because he wasn on the varsity.

You can see what coming can you? 8+ hours of my time attempting to communicate with the US online company to get our order processed involving numerous attempts to get what we ordered fully shipped. This was a classic case of false economy. Even though my son and his friend went through feelings of devastation at the thought of losing their collective $740, feelings of disappointment when their order was not fully filled and the shipping costs were out of proportion, and resignation that not everyone fulfills their promises, the lessons for all of us were invaluable..

The recession, credit dried up, Krebs said. Pretty much dried up for everyone. We come out of the recession, credit is cheap, it widely available and leasing really picks up. The living room has a 60 inch TV and all the bedrooms have 43 inch TVs. The large and upscale kitchen is furnished with granite countertops, stainless steel appliances, stained solid wood cabinets, plenty of cookware and drinkware, and two separate dining tables to accommodate everyone. The large covered decks are incredible on both levels of the home and offer a lovely shaded place to relax and enjoy the view.

Trots op Gelderland

Ons debuut op de Gelderse televisie! Omdat we geheel op eigen wijze kijken naar het inzetten van lokaal hout en daarbij eeuwenoude beproefde methoden nieuw leven inblazen, viel de keus deze week op ons om hier iets meer over te vertellen. Klik hier om het 3 minuten durende item te bekijken

He wants what I want

He wants what I want: a better New York. He's just wrong and I'm right about how to get there. Admitted Insurance Companies An admitted insurance company is one that is "admitted" by a particular state to do business as an insurance company. To be an admitted carrier, an insurance company must conform to the regulations of a particular state's Department of Insurance.

Thank you for your consideration. Tim and crew keep falling right into the pile of dung I leave, and of course eventually they won post my comments so that they don have to respond.. She's about to be fitted for another this time, a blond version. Owner Rodolfo Valentin, widely regarded as the "wig whisperer" in well heeled circles, charges $4,800 and up for his custom, real hair pieces..

Hollow: The Complete Third Season 3 stars: This is the most under appreciated series on Fox since Adventures of Brisco County Jr. The series that brings Ichabod Crane (Tom Mison) to the 21st century has been on and off the network. Other people can argue over whether the exemplary fish fry must include rye bread and potato pancakes or not. As far as I'm concerned, the prerequisites are that the venue be more tavern than fancy restaurant preferably situated on a lake, and it must offer perch or walleye.

For middle income and high income countries, strong institutions are positively associated with FDI; however, for middle income countries, governance and regulation are important and for high income countries financial markets and capital http://www.authenticcheapjerseyschina.com/ mobility are more important. I also found that institutions are especially important determinants of FDI for countries in Europe, Latin America, and Sub Saharan Africa..

With all the money that parents are paying, many might think that day care providers are getting rich but they would be wrong.Deanna North lives in New Auburn, but works in Eau Claire. Her newborn baby spends his days at a cheap nfl jerseys daycare in Bloomer. The Princeton Review picks 75 public schools and 75 private colleges based on data supplied by more than 650 colleges. The top schools are chosen based on academics, the cost of attending and how much aid is provided to students.

Aankoop werkplaats in Gorssel

Met trots kunnen we melden dat 30 april 2015 een lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan; een eigen werkplaats en dat nog geen 5 minuten van fietsen van de winkel!! We zullen de komende maanden gebruiken om alles gereed te maken voor een mooie toekomst aan de Zutphenseweg 26a (achter ViaVia).

IMG_4052

Als een blok gevallen voor de schitterende droogschuur, wat een beauty!

foto 1

Hoewel de 150m2 meter heel wat lijkt, moeten er ook nog een behoorlijk aantal machines in.

foto 2

De koffiehoek heeft zijn plek al gevonden.

IMG_4059

Genoeg parkeergelegenheid dus laat u niet weerhouden een kijkje te komen nemen.

IMG_4057

stellage met hout

De meest duurzame investering, een heftruck aangedreven door manpower. Kan tot 1000 kilo beuren dus een stammetje moet geen probleem zijn.

zagen, zagen, wiedewiedewagen

Vandaag zijn de stammen verzaagd die een paar weken geleden opgehaald zijn uit 't Bosje in Hummelo. Zo'n 20 eiken stammen die al twee jaar gelegen hadden. Op 1 spijkertje na waren alle stammen vrij van ijzer, iets wat je nooit van tevoren zeker kunt weten. Doordat de eiken langzaam gegroeid zijn, zat er maar weinig spinthout aan, en dat wil je! Onderstaand filmpje geeft een aardig beeld van de dag bij zagerij Hogendoorn in Lienden (Betuwe)